آیلتس چیست؟
(International English Language Testing System)
آزمون بین المللی است که در دو نوع مختلف General و Academic برگزار می شود.
نوع آزمون تخصصی (Academic) توانایی زبان انگلیسی داوطلبانی را می سنجد که قصد دارند تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی به بالا در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه دهند. یکی از مهمترین شروط پذیرفته شدن در این دانشگاه ها اکتساب سطحی قابل قبول از نمره (معدل ۷) در این امتحان می باشد.
نوع آزمون عمومی (General) معلومات داوطلبان را در سطحی وسیعتر و در بستری علمی – اجتماعی می سنجد. آزمون General برای کسانی مناسب است که قصد دارند تحصیلات پیش دانشگاهی خود را در کشوری انگلیسی زبان به پایان برسانند و یا به منظور گذراندن دوره های کوتاه مدت کاری و یا دست یافتن به فرصت های شغلی قصد سفر به این کشورها را دارند. به علاوه کارنامه این امتحان از جمله مدارکی است که در جریان بررسی پرونده های مهاجرت کشورهای استرالیا، نیوزیلند و کانادا از متقاضیان مطالبه می شود.
در امتحان آیلتس چهار مهارت زبان انگلیسی (شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن) در چهار قسمت جداگانه سنجیده می شود. در حالیکه توانایی شنیداری(Listening) و صحبت کردن(Speaking) داوطلبان امتحان آکادمیک و جنرال به روش کاملاً مشابهی صورت می گیرد، هر یک از این دو گروه، سوالات جداگانه و متفاوتی در قسمت های خواندن(Reading) و نوشتن(Writing) دریافت می کنند. مسئولیت انتخاب نوع امتحان بر عهده متقاضی بوده و شرکت کنندگان باید هنگام ثبت نام نوع امتحان مورد نظر را در فرم ثبت نام قید کنند.
سه بخش اول هر امتحان (Listening, Reading, Writing) در یک روز برگزار می شود، اما بخش مصاحبه (Speaking) ممکن است یک هفته بعد و یا یک هفته قبل از امتحان برگزار شود.
آزمون IELTS، به نوعی طراحی شده که قادر است میزان معلومات داوطلبان را در سطوح مختلف زبان انگلیسی را سنجیده و با توجه به آزمون استاندارد IELTS طبقه بندی کند. شرکت کنندگان در این آزمون به طیف متنوعی از سوالات ساده تا بسیار مشکل پاسخ می دهند و در پایان با توجه به نمره ای که از هر یک از چهار بخش مختلف دریافت کرده اند سطحی مابین ناآشنای کامل به زبان انگلیسی، با نمره صفر، تا سطح آشنای کامل به زبان انگلیسی، با نمره ۹، طبقه بندی می شوند.
نتایج امتحان تا دو سال پس از برگزاری امتحان اعتبار دارند.
تفاوتها و بخش های مورد سنجش دو نوع آزمون
Listening
بخش Listening خود از چهار بخش (section) که شامل ۴۰ سوال میباشد تشکیل می شود. و هر بخش شامل ۱۰ سوال می باشد و زمان کل Listening حدود ۳۰ دقیقه می باشد. قبل از آغاز هر section برای مدت زمان کوتاهی به شما فرصت داده می شود تا به خواندن سوالات بپردازید. در این بخش تفاوتی بین دو آزمون وجود ندارد .در پایان بخش Listeningمدت ۱۰ دقیقه زمان برای وارد کردن جوابها از برگه سوال به پاسخنامه دارید.
Reading
برای پاسخ دادن به چهل سوال این بخش به داوطلبان ۶۰ دقیقه فرصت داده می شود. سوالات و متون در سه بخش در یک دفترچه به داوطلب تحویل داده خواهد شد. پس از سپری شدن یک ساعت این دفترچه به همراه پاسخنامه از داوطلب گرفته میشود. در این بخش برخلاف قسمت اول امتحان به داوطلب فرصتی برای انتقال پاسخ ها به پاسخ نامه داده نمی شود.
تفاوت سوالات با نوع Academic متون بکار گرفته شده در آزمون می باشد که عمدتاً از مجلات، جزوات ، کتابها و روزنامه ها انتخاب شده اند و مخاطب همه آنها خواننده غیر متخصص است.
بخش اول از چند متن کوتاه تشکیل شده است. که در بخش دوم پیچیده تر می شوند. متن نسبتاً بلندتری در بخش سوم آورده شده است که از طریق آن توانایی خواندن نثرهای بلند در شرکت کنندگان سنجیده می شود. در این بخش بیشتر خواندن نثرهای پیچیده مدنظر است تا درک مطالب استدلالی.
نوع Academic آزمون از سه بخش و هر بخش از یک متن بلند و تخصصی و یا علمی تشکیل شده است.
Writing
برای این بخش از امتحان یک ساعت زمان در نظر گرفته شده است. درطول این زمان به داوطلبان دو موضوع برای نوشتن داده خواهد شد. پیشنهاد می شود که شرکت کنندگان در امتحان بیست دقیقه اول را به نوشتن سوال اول اختصاص دهند و چهل دقیقه باقی مانده را صرف پاسخ به سوال دوم کنند. پاسخ به سوال اول لازم است حداقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. حداقل تعداد کلمات برای موضوع دوم ۲۵۰ کلمه است. به پاسخ هایی که کمتر از این میزان کلمه داشته باشند نمره کامل داده نخواهد شد.
موضوع اول Writing برای داوطلبان General یک نامه Formal (رسمی) و یا دوستانه (Informal) می باشد.
از داوطلب خواسته خواهد شد تا نامه ای به مخاطبی نوشته و در نامه اش مسئله ای را توضیح داده یا مشکلی را شرح دهد.
اما در نوع Academic در بخش اول به داوطلب یک جدول و یا نمودار داده می شود و از او خواسته می شود تا اطلاعات آورده شده را با یکدیگر مقایسه کرده و به صورت جزئی توضیح دهد.
موضوع دوم در قالب یک سوال از داوطلب خواهد خواست تا عقیده موافق یا مخالف خود یا مزایا و معایب یک موضوع و یا مشکلات و راه حل را نسبت به یک مسئله در یک جواب حداقل ۲۵۰ کلمه ای توضیح دهد.
Speaking
مصاحبه داوطلبان بین ۱۱ تا ۱۴ دقیقه به طول خواهد انجامید. در طول این زمان داوطلب به سوالات مطرح شده از سوی مصاحبه گر پاسخ خواهد داد. این مصاحبه بر روی نوار ضبط می شود.
در بخش اول مصاحبه، داوطلب به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، وضعیت خانوادگی، شغلی و همینطور علایقش پاسخ خواهد داد. این بخش۴ تا ۵ دقیقه به طول می انجامد.
در بخش دوم به داوطلب موضوعی، که بر روی یک کارت نوشته شده است، داده می شود و از وی خواسته خواهد شد تا به مدت ۲ دقیقه در مورد آن موضوع صحبت کرده و نظر و عقیده خود را اظهار کند. داوطلب می تواند پیش از شروع صحبت به مدت یک دقیقه در مورد محورهایی که در مورد آنها صحبت خواهد کرد فکر کرده و یادداشت بردارد. پس از خاتمه ۲ دقیقه داوطلب به یک یا دو سوال پایانی در رابطه با موضوع پاسخ خواهد داد.
در بخش سوم داوطلب به بحثی چهار تا پنج دقیقه ای با مصاحبه گر وارد خواهد شد که محور آن به نوعی به موضوع مورد بحث در کارت (بخش دوم) مربوط است.
اسامی مراکزمجاز برگزاری آزمون آیلتس در ایران:
سازمان سنجش تنها مرجع صادرکننده مجوز فعاليت جهت برگزاري آزمون هاي بين المللي در ايران مي باشد و فعاليت مراکزي که از اين سازمان مجوز اخذ نکرده اند فاقد اعتبار و غيرقانوني مي باشد.
۱-آیلتس تهران:
پايگاه اطلاع رساني: http://www.ieltstehran.com
هزينه علي الحساب: ۷۰۰ هزار تومان
نشاني: تهران، سعادت آباد، بلوار دريا، نرسيده به چهارراه مطهري، پلاک ۱۶۳، طبقه سوم
شماره تماس: ۸۸۶۹۸۸۲۷ و ۸۸۶۹۸۸۲۸ (پيش شماره ۰۲۱)
۲-دانشگاه آزاد اسلامی:
پايگاه اطلاع رساني: http://ielts.english.iau.ac.ir
نشاني: تهران، خيابان شريعتي، خيابان پابرجا، بلوار آينه، کوچه گل يخ، شماره ۱۶، واحد ۱۰۱
شماره تماس: ۲۲۶۱۴۶۲۰(پيش شماره ۰۲۱)
۳-موسسه آموزش عالي عصر دين و دانش:
پايگاه اطلاع رساني: http://www.ieltsadd.ir
نشاني: تهران، خیابان ولی عصر ، ضلع شمالی پارک ساعی،کوچه ساعی یکم، بن بست دانش،موسسه آموزش عالی عصر دین و دانش
شماره تماس: ۸۸۶۴۴۶۹۰ و ۸۸۶۴۴۶۹۱(پيش شماره ۰۲۱)
۴-موسسه فرهنگي و هنري ايرسافام:
پايگاه اطلاع رساني: http://ielts.irsafam.com
نشاني:تهران، خيابان انقلاب ، بين خيابان نجات اللهي و ميدان فردوسي ، جنب كوچه براتي ، پلاك ۸۱۲ ، طبقه پنجم
شماره تماس: ۶۶۷۰۴۳۷۳ و ۶۶۷۰۶۲۷۶(پيش شماره ۰۲۱)
قيمت قطعي هر آزمون توسط سازمان سنجش محاسبه و اعلام مي شود تا در صورت افزايش نسبت به مبلغ علي الحساب، داوطلبان مبلغ مابه التفاوت را به حساب مرکز مربوطه واريز کنند و چنانچه قيمت قطعي کمتر از قيمت علي الحساب باشد، مراکز مي بايست مابه التفاوت را به ذينفعان مسترد کنند. لذا تا زماني كه سازمان سنجش اطلاعيه اي در اين زمينه اعلام نكرده است هزينه آزمون، همان هزينه علي الحساب اعلام شده خواهد بود.
کلاسهای آموزشگاه زبانهای خارجی سفیر اندیشه
این موضوع که برای شرکت در این آزمون از کجا و چگونه شروع کنیم همیشه سؤالی بوده که ذهن زبان آموزان را به خود مشغول کرده است.به همین منظور گروه آموزش سفیر اندیشه تصمیم گرفت کلاسهایی را جهت شرکت در این آزمون راه اندازی کند.خوشبختانه تا کنون دانش جویان زیادی توانسته اند با گذراندن این دوره ها نمرات دلخواه خود را کسب و به هدف خود دست یابند.منابع استفاده شده در کلاسها به گونه ای است که هر چهار مهارت در کمترین زمان ممکن به بهترین شکل تدریس می گردد.در فواصل کلاسها آزمون های شبیه سازی شده جهت کاهش استرس و آشنا شدن با موقعیت واقعی امتحان برگزار می گردند.
نحوه شرکت در کلاسهای آیلتس:
۱- تماس با ما
۳-ثبت نام در سایت بخش پیش ثبت نام
۴-واریز شهریه یک ترم
۵-شروع کلاس